---

 Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Modern bilgisayar sistemleri ve ağları için hem yazılım hem donanım bileşenlerinin tasarlanması, üretilmesi, geliştirilmesi ve kullanılması ile ilgilenen mühendislerin yetiştirilmesidir.

Bilgisayar mühendisi olmak isteyen kişilerin öncelikli olarak herhangi bir üniversitenin 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliği bölümüne girmeleri ve üniversiteden lisans derecesi ile mezun olmaları gerekmektedir.

 Bilgisayar Mühendisi Olma Şartları Nelerdir?

Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı, 240 AKTS’lik bir program olup normal mezuniyet süresi 8 sömestrden oluşan 4 akademik yıldır ve lisans eğitim-öğretimi veren diğer bölümlerinde olduğu gibi, Bilgisayar Mühendisliği Lisans eğitim-öğretim programında da 1 AKTS, öğrenci üzerinde 30 (saat/yarıyıl) eğitim-öğretim iş yüküne karşılık gelir.

Eğitim-öğretim dili Türkçedir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ alanında lisans derecesine sahip olunur.

Bilgisayar Mühendisinin Görevleri Nelerdir?

 Farklı alanlarda yazılım uzmanı veya analist uzmanı olarak sahalarda çalışabilecek olan bilgisayar mühendislerinin başlıca görevleri şunlardır:

– Yeni geliştirilen teknoloji araçlarını kullanabilmek ve bunların düzenli olarak testlerini yapmak.

 – Bilgisayar donanımlarında meydana gelen sorunların gidermek.

 — Mobil oyunlar için sürekli olarak yeni program ve yazılımlar oluşturmak ve bu yazılımları güncel tutarak, meydana gelebilecek olan sorunlara anında müdahale etmek.

Kariyer İmkanları:

Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan bölüm mezunları; sistem analisti, uygulama programcısı, bilgi işlem merkezi yöneticisi, kurucu ve yönetici mühendis, veritabanı yöneticisi, endüstriyel sistemlerin araştırma ve geliştirilmesinde bilgisayarlı tasarım alanlarında çalışabilirler. Aynı zamanda akademik personel olarak üniversitede çalışabilir ve bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yaparak eğitime katkıda bulunabilirler. Ağ tasarımcısı, bilgisayar güvenlik yöneticisi, sistem değerlendirilmesi, sistem programcısı, standartlar ve yöntemler denetleyicisi, son kullanıcı desteği uzmanı, uygulama programcısı, veri tabanı yöneticisi.

DİĞER HABERLER