---

Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Başvurusu Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilere cep telefonu ve bilgisayarlarda 5.500 TL tutarında teknolojik destek sağlanacağını duyurdu. Nasıl başvuru yapılacağı öğrenciler tarafından merak ediliyor.

Örgün eğitimdeki üniversite öğrencileri, vergisiz telefondan ve bilgisayardan yararlanabiliyor.

Vergisiz telefon ve bilgisayardan faydalanabilmek için ne yapmak gerekiyor?

Vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasından faydalanmak için Genç Kart’a sahip olmak gerekiyor.

18 yaşında olan geçlere 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere verilen bu kart; müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanma olanağı sunuyor.

Genç Kart başvuruları Gençlik ve Spor Bakanlığı veya Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi web siteleri üzerinden yapılabiliyor.

Genç Kart’a sahip olduktan sonra herhangi bir cep telefonu operatörü veya teknoloji mağazasına giderek kimlik ve öğrenci belgenizi yanınızda bulundurarak kampanya kapsamındaki cep telefonu ve bilgisayarları satın alabilirsiniz.

Genç Kart nedir?

Genç Kart, 18 yaşına giren gençlere kültürel ve sanatsal etkinliklerden belli oranda indirim veya bedava yararlanma imkanı sağlayan bir projedir.

Zamanla kullanım alanının genişletileceği açıklandı. Genç kart başvuru detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Vergisiz cep telefonu ve şartları nelerdir?

Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, vergisiz telefon satın alabilecek. Bu fırsat öğrencilere bir defaya mahsus sunulacak.

9500 TL’yi geçmeyen telefonlar ve bilgisayarlar için 5500 TL’ye kadar destek sağlanacak.

DİĞER HABERLER