---

“Avrupa Birliği Bursları” Burs Başvuruları Devam Ediyor

Yükseköğretim öğrencileri için Avrupa Birliği tarafından finanse edilen burs başvuruları devam ediyor. Öğrencilerin burs başvurusunu esps.hacibayram.edu.tr sitesi üzerinden yapmaları gerekiyor.

Avrupa Birliği tarafından fon sağlanan ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ESPS Projesi kapsamında; Yükseköğretim öğrencileri için Avrupa Birliği tarafından finanse edilen burs başvurularının 20 Eylül-1 Kasım 2023 tarihleri arasında alınacağı belirtildi. ESPS burs başvuru sonuçları 1 Aralık 2023 tarihinde açıklanacak.

Proje kapsamında ilgili statülerdeki 4800 öğrenciye burs verilmesi planlanmaktadır. 23 ilde bulunan lisans veya lisansüstü düzeylerinde üniversite eğitimi gören Türk vatandaşı, uluslararası koruma altında veya geçici koruma altında olan öğrenciler burs başvurusunda bulunabilecek.

ESPS web sitesi (esps.hacibayram.edu.tr) üzerinde yer alan bilgiye göre İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Eskişehir, Karabük, Konya, Mersin, Adana, Kayseri, Samsun, Kahramanmaraş, Trabzon, Erzurum, Van, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay lisans veya lisansüstü düzeylerinde üniversite eğitimi gören Türk vatandaşı, uluslararası koruma altında veya geçici koruma altında olan; Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, Tasarım ve Mimarlık, Fen, Edebiyat, Eğitim, Hukuk, Dil, Eczacılık, Diş Hekimliği, Tıp ve İletişim Fakülteleri ile bu fakültelerle ilişkili alanlarda eğitim gören öğrenciler burs başvurusunda bulunabilecekler. Öğrencilerin başvuruda bulunabilmeleri için 2,50 ve üstü genel akademik başarı ortalamasına sahip olmaları gerekiyor.

Lisans düzeyinde bir akademik yılda 360 Euro burs, 500 Euro’ya kadar katkı payı/öğrenim ücreti, Lisansüstü düzeyinde bir akademik yılda 540 Euro burs 500 Euro’ya kadar katkı payı/öğrenim ücreti verileceği belirtildi.

Web sitesinde (esps.hacibayram.edu.tr) yer alan bilgiye göre akademik başarısı en yüksek olan ve talep eden 1000 bursiyer öğrenciye bir kur dil kursu verilecektir. Öğrenciler arasında sosyo-kültürel uyum güçlendirmek için sosyal uyum etkinlikleri, iş hayatına giriş sürecini kolaylaştırmak için kariyer günü etkinlikleri düzenlenecektir. Ayrıca öğrencilerin üniversite hayatına adaptasyonunu artırmak ve akademik yol göstericilik yapmak üzere akademik danışmanlar görevlendirilecektir.

Başvuru için esps.hacibayram.edu.tr adresini takip edin.

DİĞER HABERLER