Uçak Teknolojisi Bölümünün Amacı Nedir?
Uçak teknolojisi bölümü uçak bakım, onarım ve parça imalatı gibi konularda AR-GE alanında çalışma gösterebilecek, bunlara ek olarak teknik çizim oluşturma ve planlama gibi alanlarda işlem yapabilecek tekniker yetiştirmeyi hedefleyen bir bölümdür.
Uçak Teknolojisi Bölümü Kaç Yıldır?
Bu bölüm için üniversitelerin eğitim yılı hazırlık dahil olmaksızın 2 senedir. Bölüm ön lisans programına dahil edilmektedir.
Uçak Teknolojisi Bölümünün Alım Şartları Nelerdir?
Bu bölüme girebilmek için TYT puanına sahip olabilmeniz ve açılan kontenjana dahil olabilecek bir puana sahip olmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra mezun olduğunu takdirde havalimanı ve atölyelerde çalışabilmek adına sağlık durumunuzda ve sicil kaydınızda herhangi bir sıkıntının da bulunmaması gerekmektedir.
Uçak Teknolojisi Bölümünün Ders İçeriği Nedir?
Temel uçak bakım bilgisi,
Uçak motor tipleri ve itki sistemleri,
Temel elektrik – elektronik sistem bilgileri
Uçak Teknikeri Nerelerde Çalışabilir?
Uçak teknikleri genellikle apron ve atölyelere sahip hangarlarda görev alabilmekte, uçak firmalarının teknik atölyelerinde görev alabilmektedir. Bunlara ek olarak uçuş okullarında ve akademisyenliklerde de uçak teknikerlerine ihtiyaç duyulabilmektedir. Uçak tekniklerinin fazla alındığı firmalardan bazıları ise şu şekilde sıralanabilir;
TAİ
TEİ
TURKISH TEKNİK
UTC AİRLİNES
PEGASUS
ONUR AIR TEKNİK
TSM
Ve diğer havacılık şirketleri.. (ALP Havacılık, Kale Havacılık…vb)
Uçak Teknikeri Ne İş Yapar?
Uçak teknikeri hasar görmüş uçak parçalarının hasar raporlarını hazırlar ve mühendislerin yönlendirmesi doğrultusunda uçağın bakım ve onarımını üstlenir. Bunlara ek olarak proje yönetiminde planlama ve çizim işlerinde de zaman zaman destek vermesi istenebilir. Uçak ve uçak parçalarının herhangi bir onarım ve bakımından teknisyenler sorumludur.