Makine mühendisliğinin alt dalı olarak işlenen, ülkemizde 2005 yılında ilk olarak Hacettepe Üniversitesi üzerinde ana bilim dalı olarak hizmete giren Otomotiv mühendisliği, kara taşıtları üzerine uzmanlaştırılmış öğrenciler yetiştirilen bir bölümdür.
Otomotiv Mühendisliği Puan Türü ve Eğitim Süresi Ne Kadardır?
Otomotiv mühendisliği, diğer tüm mühendislikler gibi SAY puanı ile öğrenci almakta ve 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir.
Otomotiv Mühendisliği Ders İçerikleri Nelerdir?
Teknik Resim,
Bilgisayar Destekli Çizim,
Termodinamik,
Otomotiv Mühendisliği Prensipleri,
Taşıt Teknolojisi,
Mukavemet,
İmalat Usülleri,
Motor Dinamiği gibi dersler mevcuttur.
Otomotiv Mühendisleri Ne İş Yapar?
Otomotiv mühendisleri otobüs, kamyon, araba ve motor gibi birçok kara taşıtı için planlama, parça denetimleri, parça üretimi, sistem gereksinim analizleri ve araba üretimi gibi konularda aktif olarak çalışmaktadır. Ülkemizde yan sanayi ve onarım çalışmaları ağırlıklı olduğundan genellikle sistem gereksinim analizleri ve sistem onarımı üzerine mühendisler çalıştırılmaktadır. Alanında uzmanlaşmış ve yeterli deneyimi göstermiş otomotiv mühendisleri ise idari alanlarda görev alabilmekte ve diğer mühendisliklerinde yönetimini üstlenebilmektedir.
Otomotiv Mühendisleri Nerede Çalışırlar?
Otomotiv mühendisleri yedek parça fabrikalarında, ünlü otomobil markalarında, taşıt sanayisinde, araç bakım ve onarım tesislerinde ve makine mühendislerinin çalışabildiği bazı kuruluşlarda çalışabilmektedirler.