Elektrik alanında mühendisliğin kurulu olduğu temel ilkeleri hedef alarak konu ve teorik bakımdan öğretmeyi amaçlayan lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim vermeyi amaçlar. Elektrik mühendisliği alanında güncel bilim ve teknoloji hakkında bilgi sahibi olan bu alanda araştırma yapmayı seven, çözümleme ve uygulama yeteneklerine sahip olan mühendisler yetiştirmeyi hedefler.
Elektrik Mühendisliği Bölümü temel amacı bilim ve teknolojiye katkı sağlamak ve yurdumuzun insanlarına katkı sağlamaktır. Bölüm içerisinde elektrik ve elektronik devre sistemleri, devre sistemlerine özel tasarım ve analiz, haber sistemleri, elektrik tesisleri, elektrik ve otomasyon makineleri hakkında eğitim ve öğretim sağlar.
Elektrik Mühendisliği Bölümünü tamamladığınız zaman elektrik tesisleri ve makineleri, elektronik ve haberleşme konularında tasarım ve çözümleme yetenekleri, endüstriyel otomasyon alanında yeterli bilgi ve tecrübe kazanmış olacaktır. Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun olabilmek için zorunlu staj yapmalısınız.
Elektrik Mühendisliği Hangi Puan Türü İle Alım Yapıyor?
Elektrik mühendisliğinde lisans eğitimi alabilmeniz için SAY puan türünden üniversitelerin belirlediği taban puan türünü almalısınız. Ülkemizde bulunan hemen her üniversitede elektrik mühendisliği bölümü yer almaktadır.
Elektrik Mühendisliğini Tercih Edecek Öğrencilerde Aranan Nitelikler Nelerdir?
Elektrik mühendisliği bölümünü tercih etmeden önce;
Elektrik alanında üstün akademik yeteneklere sahip olması,
Bilim ve Güncel teknolojiyi takip eden,
Girişimci ve yenilikçi ruha sahip olma,
Dikkatli ve yaratıcı,
Matematik,
Fizik,
ve Kimya derslerinde başarılı olan öğrencilerin tercih etmesi gerekir.
Elektrik Mühendisliği Bölümü Mezunlarının İş Alanları Nelerdir?
Ülkemizde elektrik ve elektronik mühendisliğinden mezun olan öğrencilere çok fazla ihtiyaç vardır. Mühendisler genellikle TRT, PTT ve kamu kuruşlarında devlete bağlı olarak çalışabilir. Genellikle mezun olan öğrencilerin büyük çoğunluğu özel sektör ya da serbest olarak çalışmaktadır.
Vestel, Türk Telekom, Ericsson, Tubitak, TAI, Aselsan, Renault ve Beko vb. işletmelerde çalışabilirsiniz. Elektrik ve elektronik alanında ihtiyaç duyulan her iş yerinde çalışabilirsiniz.