Bilgisayar Programcılığı Bölümünün Amacı Nedir?
Bilgisayar programcılığı bölümü iş hayatının ve toplumsal yaşamın sorunlarıyla ilgili bilgileri toplama ve toplanan bu bilgileri işlemeye yönelik ve ortada bir sorun varsa ve bu sorun için çözüm üretebilecek ve bu sorun için algoritmalar, programlar geliştirebilecek nitelikli elemanlar yetiştirmek bu bölümün amaçları arasındadır.
Bilgisayar Programcılığı Bölümünde Ne Gibi Dersler Var, Neler Öğretiliyor?
Bilgisayar programcılığı bölümünde temel olarak ilk yıllarda size Matematik, Temel İngilizce, Başlangıç seviyesinde programlama eğitimi ve görsel tasarım eğitimleri, bilgisayar donanımları ile ilgili dersler verilmektedir. İleri ki yıllar da ise bu derslerin ağırlıkları artmakta ve görsel programlama dersi, veritabanı programlama, kullanma, görsel animasyon gibi ileri düzey programlama teknikleri konusunda eğitim göreceksiniz. Seçtiğiniz üniversiteye bağlı olarak seçmeli dersler de çeşitli dersler alabilirsiniz. Bunlar; Android Geliştirme ve Programlama, Masaüstü Uygulama Geliştirme ve Uygulama, Web Programlama gibi birçok seçmeli dersler ile Bilgisayar Programcılığı bölümü sizi teknik anlamda nitelikli birer birey olarak üniversiteden mezun olmanızı sağlayacaktır.
Bilgisayar Programcılığı Bölümü İçin Gerekli Nitelikler Nelerdir?
Bu alanda eğitim görmek isteyen adaylar öncelikle temel düzeyde matematik konusunda iyi olmaları gerekmektedir. Problem çözme ve ortada ki problemi çözebilmek için fikirler üretebilmek gerekiyor. Çünkü Bilgisayar programcılığı demek problemlere çözüm üretebilmek demektir. Bu yüzden iyi analiz yapabilmeli ve yaptığınız analizin en ince ayrıntısına kadar bilgisayar diline dökebilme yeteneğine sahip olması gereklidir.
Bilgisayar Programcılığı Bölümü Mezunları Üniversite Sonrası Ne Gibi Bir Unvan Kazanıyor ve Yapabilecekler İşler Nelerdir?
Bu bölümden mezun olan öğrenciler mesleki anlamda kazandıkları unvan “Bilgisayar Program Teknikeri” olmaktadır. Yapabilecekler işler ise mezun olan öğrencinin tercihine bağlı bir şeydir. Bölümden mezun olduktan sonra bilgisayar programcılığı yapmak zorunda değilsiniz, bu bölümün alt kısımlarını da yönelebilirsiniz. Örneğin; mobil programlama veya masaüstü uygulama geliştiricisi olabilirsiniz.
Bilgisayar Programcılığı Bölümünü Bitirdikten Sonra DGS (Dikey Geçiş Sınavı) İle Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilirim?
Bilgisayar programcılığı bölümünden mezun oldunuz ve ancak daha fazlasını öğrenmek ya da bu alanda daha farklı bir bölümü geçiş yapmak isteyebilirsiniz. İşte DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile bilgisayar programcılığı bölümünden geçiş yapabileceğiniz bölümler listesi:
Bilgisayar Mühendisliği
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği
Bilgisayar – Enformatik
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
Fizik
İstatistik
Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
Matematik-Bilgisayar
Meteoroloji Mühendisliği
Bilgisayar Bilimler
Uzay Mühendisliği
Yazılım Mühendisliği
Bilgisayar Programcılığı (İnternet)
Bilgisayar Programcılığı (Mobil)